4 Temmuz 2017 Salı

MERAK ETMEK



                         
                                   
                          MERAK  ETMEK

             Atalarımız insanın başına ne gelirse meraktan gelir demişler. ‘’Merak etmek’’ duygusunu hayırlı yönünde kullanırsan başına hayır kötü yönde kullanırsan başına kötü şeyler gelir. Başın hiç dertten kurtulmaz. Biz merakın hayırlı yönüne bakalım. 
        Her şeyi merak et dünyada boyuna haber üretiliyor. Yeni teknolojiler Kur’anı-Kerim ışığında bilinmeyenlerin gün yüzüne çıkması, insanlığı dertten kurtaran çarelerin bulunması. İnternet bu konuda en büyük kaynak. Bir derya bir umman doğru bilgiyi merak edenler sorgulayanlar için. 
         Meraklı insan için okula gerek yok. Pek çok başarı örneklerinde var. Hep merak ettikleri için arının kovuğuna çomak sokmuşlar ve sonunda canları biraz acısa da bala kavuşmuşlardır.
         Sen yapamazsın, edemezsin,  başaramazsınlarla büyüyen kişiler özünde olan ancak küllenmiş olan bilgi merakını artırmak için bilgi peşinde koşuyor. Bu arayışları önce kendilerinin işine yarıyor. Deşarj olurlar. Daha sonra topluma yararlı olurlar. Esas başarı bunlarındır. 
          Bilgi peşinde koşan insanların bilgiye susamışlıkları küllenmiş merak duygularının uyanışı ile şaha kalkıyor. Özlem duyduğu hayallerine kavuşmanın çok yakınında olduğunu merak ede ede araştıra araştıra öz benliğiyle hedef noktasına varıyor
           Yaşanacak çok şeyler varmış da yaşanmamış görülmeye değer, haz alınacak, zevk duyulacak nameler hepsi hepsi küllenmiş merakımız yüzünden rafa kalkmış meğer. Dünyayı yeniden keşfediyor gibi başlıyoruz işe seyrediyoruz dünyayı bazen bir internetin kablolarından gelen bilgi yumağı bazen topladığın diğer malzemelerin hepsi seni senin hayallerini şaha kalkışına yardımcı oluyor. 
          Merak etmeyen insana hiçbir okulun eğitimin faydası olmaz. Dökme su ile değirmen dönmez. Merak etmeyen insanlar atalarımızın tabiri ile gidiş-geliş güzergahları  yemek ile tuvalet arasıdır. Onlardan hiç bir şey olmaz. 
        Meraklı insandan hayal kuran insandan korkmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder