7 Temmuz 2017 Cuma

''BANA BEL BAĞLAMA'' DEDİ. BABAM

     İnsanlar bir işte başarılı olamadılar mı yıllar geçse de mutlaka bir günah keçisi ararlar . Bahaneleri çoktur başkaları üzerinden keşkelere sığınırlar amaları, fakatları ardı ardına gelir. Başarısızlıkta kendilerine hiç pay çıkartmazlar yıllara inat küskünlükleri kırgınlıkları hep dış etkenlere karşıdır hayata dair. Anne babasından miras kalmamıştır, şansı yoktur torpili yoktur bir sürü mazeretler .
        Kim daha çok haklı başarıda. Hayata karşı kapıları öfke ile çarpıp giden mi? Yoksa sonuna kadar kendi özbenliğinle bütün kararlılığıyla mücadele eden mi?  Başarı da başarısızlık ta senin özbenliğinde sen de gizli çaresizlikte umutsuzlukta başarısızlıkta kaybolup gitmekte. Eğer içinde küçük bir ben sana ''ben buradayım ayaktayım yapabilirsin başarabilirsin,'' diyorsa sen bu işi başarabilirsin. Kalk ayağa tekrar başla, tekrar tekrar damlaya damlaya göl olur. Mirasta torpil de sensin senin azminde kararlılığında çalışkanlığında alın terinde.
          Yenilen pehlivanlar gibi tekrar kalk dene, yenile yenile yenmesini bir gün öğrenirsin. Kendi kendine öfke ve hırs bıçağınla duygularını bile ve tekrar ayağa kalk. Destek de köstek de sensin senin içinde gizli. Çevreden destek bekleyenler destek kesildi mi sudan çıkmış balığa dönerler ve yok olup giderler.
        Yaşama sevinci en büyük hazine dünyamızı dar eden oyunlar kurallar esaret zincirleri bir gün mutlaka bizi terk edecekler. Bizim kararlılığımızla zaman hiç de geç değil.
           .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder