9 Temmuz 2017 Pazar

KALİTELİ YAŞAM

    Hayatımı kaliteli yaşayabiliyor muyum? Mutlu muyum? Başarılı mıyım? Zamanımı iyi kullanabiliyor muyum? Hayatımın toplam kalitesi ne durumda? Yeterince çalışabiliyor muyum? Destek bulabiliyor muyum? Seviliyor muyum? Seviyor muyum? Sorunlarımı konuşarak düzeltebiliyor muyum? Paylaşabiliyor muyum? Kendimizi hayatın hangi noktasında görmek istiyoruz bu hayat yarışında? 
        Yaşam standardımızı yükseltmek yine içimizde bizde saklı paylaştığımız bir tatlı tebessüm sana akşama kadar bir mutluluk kaynağı olabilir. Konuşmalarımızda sözün büyüsü, kelimeler dikkatlice seçerek etkili kelimeyi seçmek, karşımızdakini iyi dinlemek, anlamak diyaloğu karşılıklı başarmak. Etkiye tepki, şarja deşarj,  enerji boşaltımı, stres atmak, rahatlama hepsi senin candan içten samimi yapacağın bir iki dakikalık tatlı sohbetinin diyaloğunun içinde gizli, neden tebessümde cimriyiz?  Konuşmada da?   
         Müjdelerim çok benim hayata dair yaşama dair sıcacık uzanan bir el beni akşama kadar motive eder. Sıcak bir tebessüm bir merhaba bana yetecek en sevimli moraldir. Pozitif enerji yayan dostlarımla konuştuğum zaman keyfim yerine gelir. Günümü kaliteli kılan zamanımın güzel geçmesini  sağlayan pozitif düşünceli insanlar müjdem var sizlere. 
         Bir suyun içine atılan taşın çizdiği dalgalar misali sizin tebessümümüz etkiye tepki vererek çevrenizde çoğalıp gidecektir. Etkili bir konuşma ile vereceğiniz bir moral etkisi tartışılmaz bir iyilik bir motive edici enerji olarak karşıya yansıyacaktır. Birbirimize iyilikte ve güzellikte yarışırsak dalga dalga bu ağ çevremizdeki insanları saracaktır.
           Mıknatıs misali kendi kişiliğimize uygun insanlar bu diyalog kurduğumuz insanlar arasından çekilip gelecekler. Kendi öz arkadaşlarımızı dostlarımızı seçeceğiz. 
           Geleceği yaşam kalitemizi artırmak daima genç kalmak için mutluluğa giden yolları araştırın değişik konular değişik fikir tartışmaları paylaşın.
             Zaman çok değerli her gün uykumuzdan alacağımız bir otuz dakikayı değişik bir hobiye ayırsak  yada otuz dakika kendi nefis muhasebemizi yapsak çok sessiz sadece sen ve senin nefsinin baş başa olduğu bir otuz dakika sonrada uykuya yatsak.
        Başarabilsek de günde otuz dakikayı spor yapabilsek vücudumuzun yaşam şansını artırsak dengeli beslenmeyi okullarda çocuklarımıza öğreteceğimize biz büyükler de uygulamaya gitsek. 
        Sağlık, tebessüm iyi bir dinleyici ve konuşmacı olmak yaşam kalitemizi oldukça değiştirecektir. 
         Bazen insan tek başına bir şey yapamaz. Kendimizi desteklemenin iş ve kişisel yaşamımıza sınırsız kaynak sağlamanın en iyi yolu topluluk olursa güçlü olunur destek bulunur yapılamayanlar yapılır gönüller huzur bulur destek bulur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder