3 Temmuz 2017 Pazartesi

SENİN HAYALİN

''Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.'' Necip Fazıl Kısakürek
                                  SENİN HAYALİN                                                                                                                                                         
           Dev gibi hayallerini projeye dönüştürmen için yolun önündeki engelleri çakılları görmeden sadece ve sadece gözünün önünde hayal ettiğin projene doğru yürümen gerekiyor. Çok sevdiğin bir insana, bir objeye, doğaya baktığın zaman projenin rakamlarını çizelgesini aritmetik ortalamasını görmen gerekiyor. Sabahlara kadar bazen hiç uyumadan bazen kara kalem kağıt ile arkadaş olman gerekiyor. Gözlerini ovuşturup uykusuzluktan kızaran gözlerinle şöyle bir yıldızları seyre daldığında  projende çözemediğin kısır döngüyü bulup  ‘’Tamam buldum!’’ Demen gerekiyor. Sabahları ayakkabıyı ters mi giydim? Düz mü giydim? Sağ sol kontrolleri yaparken projenin eksik kalan kısımları tek tek çözümler beklediği aklına geliyor. Yolda ilerlerken yerde buruşmuş bir kağıt parçası, duvar da yazılmış öylesine bir yazı, iki insanın bakışı arasında bir ipucu yakalama çabaları her selamda her kelamda projene bir malzeme toplama çabaları projene lazım olan malzemeler ve onun aromaları.
            Her şey toplum yaşadığımız evren içinde barındırıyor. Hangisinden ne kadar gerektiği ne kadar alacağın senin gücüne bağlı. Kimileri kahvehaneye takar kafayı kahvehane kadar alır malzemeyi. Kimileri bilim dünyasına icatlarına takar kafayı icadı kadar malzeme toplar. Dünyada kimileri böyle geldik böyle gideceğiz bananecilik sendromu ile birileri yapar bizlerde kullanırız der.
   Birileri de meraklıdır esas dünyanın güzelliklerini bunlar fark edip keşif eder. Acaba sorusu kafalarında hiç eksik olmaz. Bunlarda her konuda ayırt etmeden malzeme toplarlar notlar alırlar yazarlar, çizerler, çarparlar, bölerler belki bir gün birilerinin işine yarar  belki bir gün benim işime yarar. Bir şeylerin kurtuluşu olur diye. 
              Neden olmasın ki çağ atlatanlar devrim yaratanlar buluşlar genellikle meraklılar sayesinde olmamış mı?
              Balıklar suyun içindedirler de deryayı bilmezler.
             Bunun gibi biz de dünya nimetlerinden yararlanamıyoruz. Yararlandığımız nimetler içinde şükretmeyi bilmiyoruz.  Allah’ü Teala bütün yarattıklarında tecelli ediyor aşikar ayan beyan görünüyor. Yarattığı nimetlerin hepsi ALLAH ALLAH diyor.  Allahım seni gören gözler, şükreden dil, halis sana bağlı bir kalp ile senin sonsuz kudretini anlayıp anlatabilme gücü ver.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder