12 Temmuz 2017 Çarşamba

DEĞİŞİM


                                 
DEĞİŞİM


         Her şey anlık değişimin saniyelerin içinde gizli gelişim değişim zamana ayak uydurma, önce olmaz dediğimize sonra olur diyoruz. Tembellik boş boş oturmak kanaviçelerin deliklerini saymak bir el işi modelinin peşinden koşmak zamanı geçti.
      Bu yılın şartları farklı geçen yılın şartları daha farklı, çağı yakalamak deforme olmadan değişime uğramadan değişime uyma. Kendinden geçmişinden kültüründen özveride bulunmadan geçmişine eyvallah demeden geçmişini unutmadan geleceğini değiştirmek. Değişim evrim teorisi gibi bir saçmalığın anlatımı değil beyinlerimizi günümüz şartlarına kendi benliğimizi unutmadan, unutturulmadan programlamak. Hızla süratli motivasyon gücünü yitirmeden dokunduğumuz şeyleri güzelleştirmek çevremizi etkilemek. Değişim tek bir vücutta değil bir ekipte bir toplumda bir ulusta yakalamak. 
          Tembellik gafletin dirilişi Kur-anı Kerimi anlamadan okumak değil, ilim irfan ile anlayıp idrak edip uygulayan bir beyin ile okumak. Kur-anı Kerimi ilim yönü ile anlamak gençlerimizi aydınlatmak çocuklarımıza Kur-anı Kerimi bir din kitabı olduğu gibi ilimde ve bilimde de bizlere yıllar öncesinden haber veren bir bilgi kaynağı olduğunu göstermek. Kur-anı Kerimi Allah’ü Tealanın kainatta tecelli ettiği bütün varlıklarında görür gibi okumak. Her varlıkta Allah’ü Tealayı görmek. Aklımızla Allahü Tealanın yarattıkları hakkında düşünerek hayaller kurarak araştırarak Kur-anı Kerimi kendimize klavuz seçerek yenilim ve keşiflerle Allahü Tealanın programladığı dünyayı anlamak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder