21 Temmuz 2017 Cuma

HAYAT BİR ARMAĞAN


Bir armağandır hayat sana, suyun tadına baktın mı şırıl şırıl akan bir derenin kaynağından, özgürlüğe koştun mu kırlarda yemyeşil çayırlara uzandın mı? Kumlara ismini yazıp kumdan kaleler yaptın mı? Gökyüzünde kendine bir yıldız seçtin mi? Her gece yerinde duruyor mu diye gözlediğin bazı gecelerde sohbet ettiğin.
      Hiç tanımadığın bir insana elini uzattın mı? Senin iznin olmadan çalışan organlarını, hayat damarlarını hiç düşündün mü? Nasıl çalışıyorlar diye. Hiç onlara yardımcı oldun mu? Sağlığını düşünerek sigaraya elveda dedin mi? Ciğerlerin bayram etsin diye. Kalbine mucize organımız böbreğine hiç iyilik ettin mi? Aşırıya kaçırmadan yemeklerini. 
    Sıkıntıya strese, gama kedere yer yok her şeye eyvallah, hayır ola, hayır gele, hayır olsun demek, hayat güzeldir. Yaşamak güzel yaptın mı olur, mücadele şart yarınlar bizim, biziz yarınları inşa eden. Bir ağaç dik yaşın seksen dahi olsa gelecek nesillere, sen de yemiştin geçmişte dikilen bir ağacın meyvesinden. Bir tohum at sen de tarlaya yeşersin fidan olsun. 
     Bir gülüş bir bakış neler neler anlatır karşındaki insana varsa onunda bir sıkıntısı gider bir tebessümle
        Hayat sana bir armağandır doya doya yaşaman için elini attığın her şey seninle anlam kazanmalı, her şey sen de yeşermeli nutuksuz söyleşilerde, her şey sen de gönülden, gönüle akmalı bir pınar gibi. İnsanlar sende canlanmalı, heyecan duymalı yaşama tutunmalı. 
       Öyle bir bakış göndermelisin ki hayata herkes gıpta ile bakmalı, öyle bir yaşamalısın ki hayatı herkes sende doğayı insanlığı, Rabbini maddi ve manevi varlık sebebini görmeli sorgulamalı.
      Var mısın Allah’ın ipine sarılmaya hiç ölmeyecekmiş gibi dünya yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmaya.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder