6 Temmuz 2017 Perşembe

DEVAM ET


 Kendi fikrin ve doğrularınla doğru bildiğin yolda ilerle düşe kalka çakıllı yollarda yürümeye devam et. Başarısız dahi olsan devam et. Azim ve kararlılığının gücü her şeye yeter .Umutlarını hayallerini ve fikirlerini uygulamaktan vazgeçme bir gün bir gün mutlaka başaracağım.
    Yılların yorgunluğu üzerime çökmüş bir arpa boyu yol alamadım usandım yalancı dünyanın yalancı insanlarından bir çırpınışta atıversem üzerimdeki şu yorgunluk hırkasını. Tekrar hayallere dalsam umutlar yeşertsem uykuya yatmadan uyanık kalsam gözümde canlandırsam hedeflerime ideallerime ulaştığımı. Şu ana kadar hiç kullanmadığım hiç öğretmedikleri muazzam bir güç yatıyor içimde. Bir hamle yapsam bir çıkış hangi karenin köşesi doğrulsam yoldaşlarım azim ısrar ve kararlılık olsa bu sefer benim elimden tutan düştüğümde kaldıran. Fikirlerim yeşermeye başlasa gönüllerde sırça camlarda gölgelense ardından gitsem tekrar verim olsa üretim olsa, yoksa biterim. 
        Sonra hayır bitmem ayaklarımın üzerinde dururum ''Devam et,'' ''Devam et,'' sloganını kulağımda beynimde hiç eksik etmem. Durmak yok yola devam, devam et sonuna kadar ulaşmak istediğin hedefe ulaşana kadar, bir yıl on yıl kayıp yıllarım oldu keşkelerim oldu. Yaşama sevincin olurların başaramayanlara inat başardıklarınla yola devam et. Radikal duruşun pozitif düşüncen sağlam fikirlerinle devam et. Kılı kırk yar ama yardığın kıldan bir ışık doğsun. Doğru hamle ve hareket sabırla sebatla devam et ümitsizliğe yer yok. 
       Aklınla gücünle yaptığın işe inanıyorsan korkma yılma devam et. Şayet başarısız oldun başarısızlıkta aklı başında insana çok şey öğretir.  Seni kuvvetlendirir. Yenile yenile yenmesini öğreterek.  
          Hayat fark yaratanlarındır fark ettir ilgi çek hep aynı duruş aynı pozisyon verimsizliktir. Değişim içinde devam et. Bir gün yaparım, yarın yaparım, yaz geçti kışın yaparım, geçti bu meluleli yıllar gün bu gündür kendini güncelle ve devam et. ''İki günü bir olan aldanmıştır.'' Hadisi Şerif.  Zikirde yarış, hayırda yarış, emekte yarış, bilgide yarış, iyilikte yarış, beyin fırtınaları yarat fikirde yarış. Beynini geliştiren çalıştıran konulara meyil et tembelleşmesine izin verme. Daima hareket halinde ol. Yenilikçi ol kimsenin umudunu kırma. Kendinde dünyaya parlayan gözlerinle bak gözlerin dünyaya umut yaşama sevinci saçsın, insanlar sana bakınca nasıl da güzel bakıyor dünyaya sıcacık olumlu hayat dolu su gibi  berrak tertemiz desin. 
      Güzel düşünen insanlar, gönülden gönüle bir yol vardır gizli gizli misali gönül köprüleri kurarlar. Güzel düşünen insanlar topluluğu hayatın yaşamın keyfini paylaşarak alırlar. Bütün gönül dostları ile yarışa katılmak ve devam etmek. Kendimizi nerede görmek istiyoruz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder