5 Temmuz 2017 Çarşamba

YAZ KIZIM KARAR


         Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır. Tarih tekerrürden ibarettir. Bütün şarkılar acılı, hüzünlü, sevinçli, umutlu, üzgün, neşeli, dertli kederli eksen budur. Kader çemberi mimiklerimizin aldığı şekil ile değişir. Hayat doğum yaşam ve ölüm arasındadır.  Bir kompozisyon giriş gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Bir yıl dört mevsimdir.
      Hep kalıplaşmış kutuplaşmış neredeyse tabu olmuş deneyimleri kabullenmişiz. Kendi olurlarımızla işi götürmüyoruz. Tarih tekerrürden ibarettir diyoruz.
         Niye öyleymiş biz hep böyle geldik böyle mi gideceğiz? Bizim aklımız fikrimiz yok mu? Düşünen varlıklar değil miyiz? İrdeleme yorumlama aksi fikir sunamaz mıyız? Her şeyi körü körüne kabul ediyoruz.  Atalarımızın koyduğu ad ile büyüyoruz.
       Farklı bir şeyler yazılmalı çizilmeli. 
       Tilki kurnazlığı ile kendine yeni bir yol çizdi farklı bir dünya görüşü ile kürkünü kürkçü dükkanına sattırmadı.  Şarkılar enerji, güç, motivasyon, kuvvet, iktidar, başarı, olumlu mesajlarla söylenir oldu. Hayatımızın üç evresi kişiye özel basitleştirilmedi. Bir yıl dört mevsim bıçakla kesilmedi, mevsimler birbirine karıştı. Kompozisyonda kalıplara sokulmuş yazılar yerine serbest yazılar akıl ve kalemi zora sokmadan yazılan yazılar oldu. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder