24 Temmuz 2017 Pazartesi

KANDIRMACA OYUNU

Sen de neyi ararım sen de senden de öte öteleri ararım.            
Pozitif düşünce ve duygularımdan ayrılma noktasındayım.
Bu noktada bir can suyuna ihtiyacım var. Gerçeği görebilme anlayabilme duyabilme noktasında dost diyebileceğim yüreğimin içindekileri dökebileceğim. Çok sıcak samimi doğru adres der gibi.
      İnsanlar, insanları yargılıyor derecelendiriyor, sınıflandırıyor.  Senin bu insanların verdiği nottan iyi puan alman için insanlara teminat gösterip bir şeyler alman gerekiyor. Teminat olarak tatlı dil güler yüz, güzel giyim tarzı, güzel bir duruş o da sen de yok, neyin var başka verebilecek? Duygusallık, acıma hissi, yardım severlik, yardım etme, yumuşaklık, saf safına iyilik samimiyet verdim bu kredilerimi insanlara karşılığında ne isteyeceksin beklentilerin neler peki? Biraz saygı biraz değer verilme, biraz teşekkür, biraz da dürüstlük, maalesef kredilerine karşılık gelmedi. Vade uzadı senin de sabrın kalmadı.
    Duygusallık, acıma hissi, yardım etme, yumuşaklık bunlar sınıfta kaldı. Katılık ve somurtkanlık ara sıra yer değiştirdi. İnsanlar yapılan iyilikleri sildi attı. Sende sadece emeği kaldı . İnsanlar yuttu senin yaptığın fedakarlıkları adını bile anmadı vade gittikçe uzadı insanlar senin istediğin krediyi sana vermedi. İnsanlar acımasız duygusuz vefasız, peki bu  insanlar kimlere kredi veriyor? 
     Birilerinin sırtına bineceksin ara sıra sırtında taşıtacaksın kendini, çok severler. Her vicdan yapamaz tabii. İnsanlara karşı kaya gibi dimdik sağlam duracaksın, yuvarlak cümleler kuracaksın, oldu da olmadı mı? Dedik  gibisinden. Bir atmaca misali  avını bekleyeceksin  buldun mu zamanını üzerine atlayacaksın. Acımasız insanlara açılmış bütün kapılar, hayatı kabala toptan götürüyorlar silmesine temizliyorlar.  Ahlara vahlara yer yok hem ağlamak kaç kişinin işine çözüm olmuş ki. Gaddarlığın doruk noktası iş yapıyor, iş yaptırıyor. Duygusallık sınıfta kaldı. Acıma duyguları az gelişmiş insanlar iş başında,  insanlar bunlara diş geçiremeyince prim veriyor istemese de. Toplum acımasız insanların ellerinde  acımasızlığı öğreniyor acımasızlaşıyor. İnsanlar puanı ağzı iyi laf yapıp ardından da iğnesini batıranlara veriyor. Onun ipi ile kuyuya inilmezlerle iş planları yapıyor. İnsanlar kandırmacalık oyununu çok seviyor. Suçu kandırmak cezası kandırılmak üçe beşe bakmıyor Allah ne verdiyse.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder