26 Temmuz 2017 Çarşamba

NASIL BİLİRDİNİZ

     Dünya bir keyif çatma yeri midir? Bolca argoların kullanıldığı sere serpe bir yaşam, idealsiz komik, hoşnutsuz kimliksiz sünepe bir yaşam yeri mi? Ya da doğru zaman da doğru yerde doğru insan olmanın verdiği gururla hizmetler de bulunup ilim uğruna insanlık uğruna çaba gösterme yeri mi? Ya da çok çalışıp ortalığa tezat fikirler sunan uygulamalarını cesaretle gösterdiğinde de neşeli deli damgası vurulan bir yer mi? 
         Kimseden çekincem yok açık net doğal olduğum gibi başkalarının esiri değil kendimin esiriyim. Kendimle hesaplaşmam sonunda benden çıkan fikir ve düşüncelerimin esiriyim. Kurnaz bir tilki ile uğraşsam da bir ayı ile köpeğin dövüşünü izlesem de ben buyum değişemem. Ben kendim Rabbime teşekkürlerin, bana düşen kısmında teşekkürler ediyorum. Böylece büyük ummalı bir toz bulutunun arasında bana da bir yaşama şansı verdiği için kendimi tanımama ve tanıtmama fırsat verdiği için teşekkür ediyorum. Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın hırs atına bineceğim kendimi sahnenin önünde biraz acımasız  biraz soğuk biraz cesaretli disipline olmuş bir duruşla sergileyeceğim. Sunacağım. Yormadan pes etmeden kendi senaryomun bölümlerini tek tek paylaşacağım. Kimse demesin bu böyle değil diye kim bilir belki yarın sizi de bir olay, bir duruş, bir oturum, bir arkadaş değiştirebilir. Siz kendinize garanti veriyor musunuz? Taahütnameniz nerede? Belki bir başlangıç geç kalınmış bir başlangıç belki bir bitiş en hayırlısı kim bilebilir? Bu zorlu hayat yarışında  acımasız disiplinli otoriter, kıvam tutturuncaya kadar çalışmak kendini aşmak var. Zamanı gece gündüz demeden çalışarak çoğu kez açlığa ve susuzluğa meydan okuyarak soğuk kış günlerinde bir tek battaniyeye muhtaç. 
      Şükür ki daha henüz ölmedik.Hala sağ olmanın sevinçleri de var avuçlarımda. Başarı odaklı hayat hikayemi yazmak için daha uzun zaman var önümde. Bu işler artık benden geçti yaş geçmiş iş bitmiş yok öyle kılıcını kınına koymak, henüz ölüm gelip kapıyı çalmadan. Hayat bazen gül bazen diken yüzünü gösterdiyse yaşamak ne güzel. Hayatının sonuç bölümünü yazmak için de daha çok erken. Kim bilir zaman daha nelere gebe kim bilir? Önümüze daha hangi fırsatları çıkacak kim bilir?
         Ahirete hazırlık bölümünde yol göstericimiz el kitabımız Kur’anı Kerim bize öbür dünyada da bu dünyada da bize rahat etmeye yönelik en güzel rehberdir. Pratik yollar çözümler sunar. Kullanana özel gün ve mübarek gecelerde kandiller sunar. ''İsteyin vereyim'' der. El açıp Rabbinden iste, iste ki hayatının sonunda teneşir tahtasına konulduğunda nasıl bilirdiniz ey cemaat diye falanca hatunu falancaya sorduğunda ''iyi biliriz.'' Hissiyle huzur içinde başarı mutluluk güven rahatlık içinde ve borçsuz giden bir kul edasıyla öl. Rabbine kulluk görevini tamamlamış dünyaya gelişinin mana anlam ve önemini yerine getirmiş bir kul edasıyla ahirete göç et.















       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder