8 Temmuz 2017 Cumartesi

BİR FİKRİM VAR



                           BİR   FİKRİM    VAR 
                        CANLI MI  ÖLÜ MÜ
         PİŞİRİLİP YENMİŞ Mİ PİŞİRİLMİŞ Mi
                        SAĞILACAK İNEK Mİ 
                    TAHTAYA VURUYORUM SES GETİRDİ Mİ 
                    BİR ŞEY YAPMIYORSAN O ZAMAN YOK
                            LAF LAF LAF LAF LAF LAF  

       Aklınızda bir fikir var gelişmeye ilerlemeye dayalı düşünceleriniz fikirleriniz tos pembe hayalleriniz sizin hayattan zevk almanıza günlük sorunlarınızı unutup mutlu olmanıza yardımcı oluyor. Belki destek görmeyecek belki ürün vermeyecek ama yine de yeni fikirlerin düşüncelerin daha parlak fikirlerin doğmasına sebep olacak. 
       Bu fikir değiştirmelerin anahtarı ise her değişimin her fikrin bir risk taşıması. Fırsat ve tehlike yani yapıcı ve yıkıcı taraf fikriniz daha çok olabilirler taşıyorsa tartıştığınız ortamlarda o zaman  fikrinizden değişimden korkmamak  ve devam etmek lazım.
        Düşüncenin olumlu ve olumsuz taraflarını analiz edeceksin fikir üreteceksin karşılaştırma yapacaksın yapıcı yıkıcı yönlerini.
         Merak etmek. Balık tutmayı öğrenme tarafında ol. Fikir üretebiliyorsan balık tutmayı da öğrenirsin. Kesinlikle dış etkenleri suçlamak yok. Doğru düşünmeyi kendini yargılamayı  sorgulamayı öğreneceksin önce. 
           ‘’Düşünce üretmek’’ Ne kadar güzel bir cümle eğer düşünce üretebiliyorsak hayallerimizin fikirlerimizin projelerimizin sebep sonuç ilişkisini sorgulayabiliriz. Analiz yaparız, iş planı yaparız.  İçindeki coşku, coşar, coşar, coşar da içine sığmaz olur. Seni gideceğin noktaya götürüverir.
                 Sağlıklı düşünmek. Sağduyu sahibi olmak işleri oluruna bırakmak. Şubat ile Martın kavgasından oluşan son soğukları karı görmezden gelmek. Her şeyin üstüne bir bardak soğuk su içmek her şeye eyvallah demek. ''Zor dostum zor dolmuşa çek dostum demek çok zor.''  Akarsu pislik tutmaz oluruna bırak olsun bitsin. Belki tertemiz senin istediğin sayfa önüne açılıverecek. Çok acelecilik niye? Bu yüzden yap boz tahtasına çevirdin iş yaşantını, sabret fikrinin düşüncenin uygulamalarının meyvesini bir gör. Ağaç dikmeden meyve toplanmaz ki birkaç yıl hele bir geçsin üzerinden, bakalım neler olacak.
            Zamanlamayı iyi tutturamadın belki  kim ne istiyor tutturamadın. Bilinmezler bir gün bilinir olur sabret, sabret sabret.
          Hayattan malzeme toplamak, sermayesiz işler misali topladığın malzeme senin beyninde  oluşturacağın yeni bir fikre,  düşe, ilham verecek, yeşermesini sağlayacak, pencereye her zaman ki baktığın gözden değil  öteki gözünden bakmanı sağlayacak. Bütün şimşekleri üzerine çeksen de en güzel ışıklar senin üzerinde parlayacak. Sonu gelmeyen hayallerine fikirlerine bir mayalanma süresi ve olgunlaşma evresi, doğacak ham ürün karın ağrıtır. Olgunlaşması için zamana ihtiyaç var. Sabretmeyi beklemeyi zamanı iyi kullanmayı kurallı disiplinli yaşamayı öğrenmelisin. Hayatta topladığın malzemelerin bir kısmı da seni olgunlaştırmalı projenle birlikte olgunlaşmış ürün. Şaha kalkmış yedi veren güller gibi açılmalı saçılmalı piyasaya yıldızı parlamalı doğan güneşe kardeş olmalı. Yeşeren düşlere umut olmalı gönüllerde taht kurmalı farkındalık yaratmalı. Topladığın malzeme seni  ve projeni birlikte  olgunlaştırmalı değer katmalı zenginleştirmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder