30 Mart 2018 Cuma

HAYAT GÜZELDİR


İkinci  Dünya Savaşını siviller üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan filmlerden biri. Hayat Güzeldir.
Film İkinci Dünya Savaş'ından bir kaç yıl öncesini anlatarak başlar. Filmin başkahramanı hayat dolu Guido, güzeller güzeli Dora'ya aşık olur evlenirler. Ardından bir de çocukları olur. Çiftin hayatlarındaki tüm sorunlar ortadan kalktığında savaş patlak verir.Yahudi oldukları için toplama kampına götürülürler. Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olduğunu söyler oğlu eğer oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edeceğini söyler.
Bir babanın çocuğunun hayatını nasıl kurtarabildiği bazen mantığın değil de duyduların ağır basmasının bir insanın hayatına nasıl mal olabileceğini muhteşem bir kurguyla anlatmış çok sıcak çok samimi bir filmdir.
Her baba özeldir, ama Guido gibi bir baba, Guido gibi bir eşle hayat daha da güzeldir.
Hayat güzeldir tüm olumsuzluklara rağmen her daim bir umut ışığı da mutlaka vardır.
    Gösterime girdiği dönem büyük ses getiren film En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik olmak üzere üç dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

Filmdeki baba, Roberto Benigni inanılmaz harika bir oyunculuk sergilemiştir. Her karakteri birbirinden etkileyici tek kelimeyle muhteşemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder