1 Nisan 2018 Pazar

BESLEMECİ KIZLAR ARANIYOR


      Çalıştığı fabrika çok büyük gelişmeye ve yeniliğe açık patronları geleceği görebiliyor, sürekli atılım yapılıyor hedefleri çok yükseklerde. Türkiye’nin ilk beş yüz büyük sanayisi içinde kendi adlarını görebilmek parmakla gösterilen bir işyeri marka olma idealleri. Bisküvinin Karaman’a yüklediği misyon girişimci iş adamlarıyla gurur duyan bir Karaman. Şehrimizi dünyaya tanıtıyor. 
        Eğer ki bisküvi sanayisi olmasa idi kim bilebilirdi İç Anadolu’nun orta kesiminde böyle bir şehir var. Karaman’da bisküvi sanayisi işsizliği bitirdi çevre ilçelerden köylerden illerden göç alıyor. Eğer işverenlerin iş başarısı çalışma şevki başarıya meraklı susamışlıkları olmasa bu kadar çalışanı bu fabrikalara kim çekebilirdi? Eğer fabrikalar olmasa köylüler kasabalılar akın akın sıcacık yataklarından kalkıp soğuk kırsal memlekete niçin gelsinler? Fabrikaları makinaları doyurmak için beslemeci kızlar aranıyor. Fabrikanın verimliliği ve üretimi için köylerden işçi kızlar getiriliyor. 
     Öyleyse çevresinden göç alan bu şehrin mozaik yapısına da saygı duyulmalı sosyal alt yapısı oluşmadan gelen takviye kuvvetlere de. Başarıda herkes kendini tartsın sevgi ve kardeşlik bir külfet oluşturur mu? Diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder