21 Mart 2018 Çarşamba

HAYALİ TAT


Hayalinde bir tortu gibi oluşan bir görünüm, içeriği de belli değildir. Sadece hayalinde maddelerin birleşmesiyle hayali bir tat yakalamıştır. Sadece hayal gücü ile hayal ettiği şey üstelik yüzlerce kez de aynı hayal üzerinde de yoğunlaşmıştır. Bunun sonucu olarak da hayali anca elle tutulan gözle görülen orta halli insanların alabilecekleri ve onun da keşfedebileceği bir tat olacaktır. Bazen hayalinde ona şarkılarda söylettirir. Hayalinin kuvvetli sıcağı içerisinde erittiği çikolata kıvamına getirdiği maddeleri tekrar dondurur. Poşete sardırır ve marketlere dağıtır. Dümdüz bir çizgi gibi başka da bir hayali yoktur. 









       Bu ürün ile başarı kazanacağına inanır. İnsanca tat alma duygusundan o azgın nefsin de törpülediği haz alma duygusuna kadar insansı ve hayvansı arzular ve her ikisinin arasındaki ara halleri de dahi çok ilgi çekici talep edici istek uyandıran bir arzu yani kısacası sadece ve tek damağın istediği bir şey de olmayacaktır. 















Dil ile dişi arasında yumuşaklık ile katılık arasında gidip gelen esrarlı mistik bu dünyadan değilmiş gibi de yabancı. Üstelik büyük çaba gösterilerek de elde edilebilen ulaşılabilen bir şey de olmayacaktır. 


Onun ün kazanmasının da ve gelecek nesiller arasında da anılmasına sebep en lüks markette ve en ucra bakkalda dahi bulabilmesi olacaktır. Sanki alelade bir şeymiş gibi ama öyle değildir işte.



 Maddi imkanı iyi olmayan alım gücü olmayan biri dahi yolu mutlaka o tada düşmelidir. Bu çikolatanın kendisi tatlı rekabeti acı dünyasında. Tadı hoş, dokununca dahi anlaşılan.


                   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder