20 Ekim 2017 Cuma

TOPLAMACI

                                                     
                      ÇALIŞMA HİLESİ
       
         Hepimiz çalışırken küçük hilelere ve kaçamaklara başvurduk. Başkaları görmediği zamanlar, neden yapıyorduk peki? Mesela toplamadasın sayıları eksik veya fazla saydın dikkat etmeden umursamadan hırsızlamacasına öylece doldurdun kutuya sonra onu alacak olan bakkal kutuları da tek tek sayamaz ki açtığı gibi rafına dizer veya öylece koyar tezgaha sen de benden başka kimse anlamaz diye düşünüyordun evet çoğu kez kontrol elemanına denk gelmezsen kimse anlamaz ama yukarıda Allah var işverene de günah yazılmaz çünkü seni oraya o koymuş sorumlu tutmuş o demiyor ki sana eksik veya fazla koy diye. Ancak büyük marketlerdeki reyon görevlileri de sayarsa inandırıcı gelen ve senin de içinde fişin çıktığı halde neden yaptığını bilmeden açıklayamadığın konular. Fakat biraz utanman da mümkün,  üç yevmiye ceza almanda mümkün ve bunu bir gün birilerinin de sana yapabileceği de düşün. Çünkü iğnen düşse yere bakarsın öyle değil mi?  O perakendeciler de o kutuların sayısı tam varsayıp para verip almışlar.
      Toplama işi özen ve dikkat isteyen bir iştir. Ayrıca rahat bir iştir. Makina durdu mu toplama bitti mi biraz dinlenebilirsin. Diz çöküp ıskartada açabilirsin veya oturabilirsin. Oysa fırındakiler makina dursa da kazana mal alırlar çalışırlar. Çünkü onların önlerinde akıp gelen bisküviler ve sıralar var.
        Sonuç, ıskarta oranı çok da yüksek olmamalı, eğer makina uzun süre ıskartaya çalıştıysa ve sen de ıskarta oranı az olsun diye gelen mallarla ilgilenmez göz ardı eder ıskarta malları kutuya atarsan kutuya giren mallarda eninde sonunda senin başını ağrıtır.
         Eninde sonunda bir tutanak bir rapor yersin yalnızca gündüz vardiyalarında değil gece vardiyalarında da seni rezil eden davranışlar senin gamsız, dikkatsiz çalışman ve şikayetle tutulan raporlar.
       Yine başa dönelim toplama işine, toplama işi dikkat ister. Sürekli dikkat. Aynı zamanda hız, hem dikkat hem hız ister.
        Kendi topladığın kutulara karşı sorumlu olmak özenle toplama yapmak yoksa paletler depoda kenara çekilir üzerine ‘’Tekrar kontrol edilecek,’’ yazılabilir.
          Yaptığın işi sevmek işyerini sevmek, sevmekle alakalı her şey. Kendine pratiklik ver işine dikkatini ver kendini kötü söz ve tutanaklardan koru ve sana değer veren işini sev. Yoksa sürekli huzursuz olursun ki o huzursuzluğu da kendin yaratırsın, uykuların kaçar. Sonra durmadan iş değiştirenler gibi sürekli iş veya yer değiştirirsin. Çavuşun senin bulunduğun yeri değiştirir daha zor işlere gönderilebilir. Daha çok izinlere gönderir  başarısızlığını dillendirebilir. Her halükarda sorumluluğunu bil ve işini sev dikkatsizliğinden dolayı bir sıkıntı yaşama, 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder