29 Eylül 2017 Cuma

CUMARTESİ


          Yarın pazar tatil, ve bugün iş çıkışı sen de öyle yorgunsun ki söylenecek tek şey var o da çok yorgunsun ama dilin söylemiyor yorgun olduğunu susuyorsun. Susmak ve yorgun olmak hep kime yorgun olduğunu söyleyeceksin ki öyle değil mi? Yorgun ve uykusuz olmak hem kime  anlatacaksın ki öyle değil mi? Hem de yorgun uykusuz ve başında çatlayacak gibi ağrıyor olmak hem kime söyleyeceksin ki öyle değil mi? Hiç, kim senin derdine derman olacak ki? Ben bir şey söyleyeyim mi sana bu gün kendine bir iyilik yap. Büyük bir yatağa uzan sana sevgi gösteremeyenlere sana bu gün nasılsın tatlım demeyenlere inat, bugün sana günün aydın olsun demeyenlere inat. Sonra bir güzel uyku çek uyanınca da keyfi ehil kendine bir çay yap kendi kendine içinde en mutlu anılarının gezinmesine de izin ver. Hayal kur bir anlık en çok mutlu olduğun yerlere gidiyormuşsun gibi gitmişsin de oradaymışsın en çok sevdiğin kişi de karşındaymış da birlikte çay içiyormuşsun gibi çok kısa bir an, ha bu hayale geçmeden önce kalbine sevgiyi yerleştir önce onu oturt kalbine sonra hayal etmeye başla. Mutlu musun? Ellerin gözlerin kalbin bileklerin ve kafan hala ağrıyor mu? Zavallı bedenine çok mu acı çektirdiler. Zavallı bedeninin sana söylemek istedikleri de çok doğru ama sen de bedenini nasıl çalıştıracağını bilmemişsin. Gülünç bir beceriksizlikle kötü özentilerle  belki de kendini daha çok ön plana çıkarmanın özentisiyle bedenini kızdırdın iyice yordun. Ve elinden geldiği kadar bedenindeki bütün uzuvlarını bu iş için kullandın buna davranışlarını da ekledin tabi koca beden makinesi yorulur. 
        Şöyle yani iki türlü yorgunluk vardır  birincisi beden kendisi işe boyun eğer ruh bilmez nasıl yorulduğunu, ikincisi zavallı beden hiç ummadığı yerden gelen emir ve beklentilerle kendini yorar. Yorgunluk hiç de bedenin üstüne vazife olmayan işlere kalkışması kendini hem ruhsal hem de bedensel yormasıdır.
      Bu bedenin  dinlengin olması da çok zordur hep yorgundur  onun için dinlenme bile bahanedir çünkü dinlemez ki  dinlenmek onun işine yaramaz ki tekrar eski yorgunluğuna geri döner enerjisiz haline. Benim sana asıl anlatmak istediğim sözümün özü fiziksel yorgunluk kısa bir dinlenme ile geçer, ama psikolojik ve zihinsel yorgunluk kısa bir dinlenme ile geçmez. Hep yorgun oluşunuzun uykudan uyandıktan sonra bile dinlenememiş olmanızın sebebi budur. Çoğu da seni ilgilendirmeyen şeylere üstüne vazife olmayan şeylere kafa yorduğun için asıl seni yoran işten çok kafa yorduğun şeyler için.  Bırak  boş ver kafa yormaya değmez türden dediğimiz şeyler için.  Fabrikadaki  fiziki eylem asıl olan eylem sana para kazandıran eylem aslında seni yormuyor. Tamam, pekala yoruyor diyelim  ama kısa süreli bir dinlenme ile iş arası kısa bir mola ile kendini dinlendirebilir yenileyebilirsin hatta gücünü yeniden kazanabilirsin, seni asıl yoran işyerinde kafana taktıkların ve onların ruhsal ve psikolojik olarak sana yaşattıkları. 
    Farklı bir bakış açısı ile  şimdi ne yapmak istiyorsun? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder