18 Eylül 2017 Pazartesi

FİKİR YARIŞMALARI

              Akıl süzgecimizden geçirdiğimiz bazı fikirlerimizi hayallerimizi acaba yapılabilir mi? Diye kendi kendimize sorduğumuz anlarda ya da aptalca bir fikir gülerler diye hiç kimse ile paylaşmadığımız fikirlerimizi bir cesaret hamlesi ile bizi öne atacak bir oluşuma bir fırsatlar döngüsüne girişimcilik yarışmalarına ihtiyacımız var.
        Türkiye ilerliyor yenilikçi fikirleri öne çıkıyor.
          İnternette facebookta kendini olduğundan farklı göstermeye çalışan gençlerle dolu bu kadar çaba harcayıp kendini sanal alemde gösteren genç beyinleri farklı bir beyin jimnastiği yapmaya çekmek bir fikir atölyesinde çalışmasına öncü olmak gençlerimizin kurtuluşu olacaktır. Fikir atölyesinde enerjilerini boşaltabilecek gençlerin beyinlerinden çıkan yenilikçi fikirlere beyin fırtınalarına ihtiyaç var. Yoksa sanal ortam beyinlerini uyutmaya devam edecektir. 
        Dedikodu mekanizması çok hızlı çalışıyor. Dedikodu ile geçirilmiş zamanlarımızı başka zamanlara enerjilerimizi başka enerjilere sıkılmış yumruklarımızı başka yumruklara göstermiş olsaydık kim bilir şimdi nerelerde olurduk. Dedikodu ile geçirilecek zamanlar geride kaldı. Şimdi çalışmak üretmek iş yapmak zamanı. Geleceğe bakmak geçmişe olumsuzluklara eyvallah deme zamanı, öyleyse  yeşeren düşler tek bir kalp de değil tüm ülkede yeşermeli kazanılmış dostluklar başarıya yönelmeli.
         Bir zamanlar beyinleri loğaritma cetveli ezberletilerek uyutulan anne babalar şimdi çocuklarını araştırmaya yenilik yapmaya yönlendirmeli uyuyan hayaller umutlar uyandırılmalı hep neden nasıl niçin soruları sorulmalı dar kalıplaşmış fikirler yapamazsın edemezsin başaramazsın sen ne bilirsin ki rafa kalkmalı yapabilirsin başarabilirsin denmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder