29 Ağustos 2017 Salı

KURBAN

      Kurban ne idi kurban?  İbadetti. Kurban Allah'a yakınlaşmaktı. Kurban Allah’ın rızasını kazanmaktı. Kurban kesmek Allah’a itaat, kurban olma teslimiyetti. Kurban imandaki samimiyetimizi ortaya koymaktı.
      Kurban etmen Rabbine teslimiyetini göstermen gerek bu da ancak kurban bayramı günlerinde hayvan keserek kan akıtarak ibadetin ilk halinin şekillenmesi ilahi emrin yerine getirilmesi ile olur. 
     Hayvan kesmek kasaplık kurban kesmek ibadettir. Hayvan kesmek ibadet olsaydı günlük hayvan kesen kasaplar…? Burada dini inanç var emir var teslimiyet var itaat etmek var.  O çok sevdiğin malından feda etmen var. 
     Kurban ibadeti, belirli vakitte (zilhicce ayının 10.11.12 günleri) belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce kesmektir. Hayır ve ibadette yarışmak için de birinci günü kesmek  en güzelidir. Aslında ibadetler daralan kirlenen boğulan ruhumuzu temizlemek ferahlamak günahlarımızdan arınmak ve amel defterimiz parlatmak için bir vesiledir.  
      Kurban da öyledir Allah’a yakınlaşmaya O’nun rızasını kazanmaya bir vesiledir.
    Kurban bayramı hac ibadetiyle birlikte gelir. Hediyeler. 
    Teşrik  tekbirleri var. Allahü Ekber Allahü Ekber  La ilahe İllallahü Vallahü Ekber, Allahü Ekber ve Lillahi'l- Hamd.
     Bayram günleri diğer günlere göre üstün kılınmıştır. Dualar kabul olur. İbadetlerde daha fazla sevap verilir. Rabbim bizlere böyle gün ve gecelerle gafletten kurtuluş fırsatları sunar. Bizlere ikram eder. Kolayca ulaşılabilir kullanmak gerek. Televizyon reklamlarında olduğu gibi kaçırılmaz fırsat büyük kampanya yararlanmak gerek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder