4 Ağustos 2017 Cuma

HEP VEREN EL

       Arkadaşlarım beni sevsin benimle oynasın oyunlarına alsın diye çocukken hep veren el olmuştu. Büyüdü bu huyu hep devam etti.  Hep veren el kullanılan el  hep verici hep verici.
       Elinde bir sülahi dolusu su vardı. Kendisi doldurup getirmişti çok da susamıştı. Tam bardağa uzandı içmek için arkadaşları sırayla su istemeye başladı verdi verdi, hepsine suyundan verdi sülahide su bitmişti. Kendisi de susuz kalmıştı. Arada bir kendimi de araya sıkıştırayım bir bardak da ben içeyim diye düşündü ama bir sonraki arkadaşına ayıp olur diye tekrar bardağı arkadaşına uzattı. Kendisi de susuz kaldı.  Arkadaşları da sormadılar sen de içecek miydin? Diye, ve hatta teşekkür eden bile çıkmadı içlerinden.  Sonra kendi kendine söylenmeye başladı hem suyu doldur getir hem de susuz kal olacak iş mi? Diye.  E e o zaman verme söylenip hayrını uçuracaksan hayıflanacak dertleneceksen verme. ‘’Bak iyilik yaptım da bir teşekkür bile etmediler,’’ diye içinde bir üzüntü hasıl olacaksa yapma. İyilikte yapacaksan kötülükte yapacaksan kalbinden tam yetkiyi al öyle karar ver. Ya da sen de o verdiğin kişilerden iste hem ver hem al bakalım karşı tarafın tepkisi ne olacak? Al bakalım kalbin oh be rahatladım mı? Diyecek. Ya da karşılıklı alışverişlerde sevginiz mi artacak arkadaşlık duygularınız mı pekişecek? Bir al bakalım, iste bakalım istemesini öğren gerçek arkadaşını öğren. Bir iste bakalım, hem arkadaşlarını tepkilerini ölçer ona göre davranırsın. Bir iste bakalım, hep sırtına binilen değil bazen de sırta sen bin bakalım, nasıl oluyormuş veren el mi alan el mi?
     
         Senden istedikleri zaman sen de karşı taraftan iste ki denge sağlansın senin yaşadıklarını o da yaşasın hissetsin. Belki o da hep sen isteyince ıstırap duyuyordur. Sen küçük bir şey isteyince o da vermekten mutlu olacak. Samimiyetiniz yardımlaşmanız dayanışmanız artacak. Dost olacaksınız. Birey tek başına tekdir birdir, birlikte de hayır vardır bereket vardır. Rabbim insanları kula muhtaç etmeden kullar içinde yaşatmayı ve gönüller kırılmadan almayı vermeyi nasip etsin, yardımlaşmak  çok güzel  tek taraflı olursa enayi pozisyonu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder