1 Ağustos 2017 Salı

YETER Kİ İSTE


  ÇOK DEĞİL AZ DAHA

             Nasrettin Hocanın göle yoğurt çalması misali ya tutarsa ya biri denk gelirse o zaman işte çok güzel olur diye değişiklik yaptık. Değişim şart dedik. Yenilikçi olalım, aklımızdan geçen değişim fikirlerimizi uyguladık. Ama hepsi dereye düştü suya kapılıp gittiler hiç birinin bize bir faydası olmadı.
         Tekrar denedik pembe tablolar çizdik gülümsedik hayata bakış şeklimizi değiştirdik pozitifleştik. Bu sefer daldan bir elma düştü. Tek, tek, kel başa şimşir tarak misali fakat o da işe yaramadı kazanlar dolmadı kayıp yıllar çoğaldı.  Tekrar denedik yenilmek yok pes etmek yok. Testiyi tam çeşmenin önüne koyduk bekledik dolsun diye arkamızda uzun bir kuyruk var ama sıra biz de biz önce doldurmalıydık. Yok öyle yağma, her zaman her zaman kedi ciğeri yer mi? Biraz da biz yiyelim. Biz testimizi dolduralım derken zaman doldu sular kesildi. Testi tam çeşmenin ağzındaydı testimi ters de tutmamıştım, geç de kalmamıştım, kırılmamıştı da testim. Tekrar denedik belki onuncuda belki yüzüncü de başarmalıydık mutlaka tekrar denedik.
       Bir kare düşünün kare olarak ayağa kalkmak düzleşmek isterse düzleşemez elbette( dik durmak)çeşitli hamleler denese sürekli denese en sonunda kendinde var olan köşeleri keşfetse ve köşelerden birini kullanarak ve diğer köşelerin de yardımıyla dikleşmeyi başarsa.  Bir işte başarılı olmak için o işin başarının bir köşesini yakaladınız mı öbür köşeleri bulmak ve ayağa kalkmak çok daha kolay olur. Önemli olan size lazım olan köşeyi bulmak. Doğru zaman doğru hamle doğru atak doğru köşe sonra ayağa kalktın gitti. 
    Yenile yenile yenmesini öğrenerek tekrar tekrar deneyerek bu sefer olacak  bu sefer başaracağım bu sefer iş tamam. Çaputun suçu ne? Komşunun suçu ne? Kabın suçu ne? Kovanda balın olsun Yemen’den arı gelir. Doğru iş doğru analiz doğru yaklaşımlar tekrar tekrar pozitif düşüncelerle yola devam. Tekrar et hiç bıkmadan usanmadan tekrar et bir gün bir gün mutlaka olacak başaracağım 
         Yeter ki sen istemesini bil sen iste her şey çok güzel olur inşallah (Rabbim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder