4 Ağustos 2017 Cuma

YAŞAM PINARI


        Suyun aktığı yöne rüzgarın estiği yöne doğru git doğruların hak bildiğin doğruların seni yanıltmayacak doğru yoldasın. 
        Hayat akışımız üç noktada kesişiyor başlama çizgisi gelişme çizgisi bitiş çizgisi. Gelişme çizgisinin içinde ne istersen var. Her türlü iniş ve çıkışların basamakları, büyük şeyler küçük şeyler önemli şeyler önemsiz şeyler hayatının tüm perdelerini bu sahnede görebilirsin. Rol aldığımız sahne işte bu gelişme çizgisinde sana koyulan ad, yaşam pınarın, hayat kaliten, senin sıfatın, burada gelişme çizgisinde. Hayatın sana verdiği piyonları iyi oynarsan adına ''kader,'' derler kader sana güldü derler. Hayatta kendini riske atmazsan, cesarette yaşam kalite çıtanı yükseltmek için çabalamaz isen hayat arabasına binip dönüp dolaşıp geldiğin nokta hep aynı olur. 
   Hayatın kötü rol almış oyuncuları. Kimseyi gülmeye kınamaya gelmez. Hayatını riske atıp da başarısız olanlar batıp giden insanlar da çok. Limiti sen seçeceksin. Rüzgarın estiği yöne suyun aktığı yöne doğru zaman başarıyı yakalarsın. Hayatının akışı sürekli bir arayış içinde olsun soru sor cevap ara kendi kendine cevap ver neden nasıl diye sürekli kendi içinde mini anketlerin olsun. Sebep sonuç ilişkisine bağlı olarak. Öküzün altında buzağı aramak değil derdimiz bize uyan başarının anahtarlarını bulmak ve başarıya hedef limitine kadar yükseltmek. 
        Başlama çizgisi hayatta herkes için farklıdır. Bazıları mecburiyetten, bazıları kendilerine koyduğu hedefe ulaşmak için, bazıları hobby olsun farklı bir donanıma sahip olayım diye veya meslek olsun diye başlar bir yerlerden. Ama hepsinde bir hareket bir eylem vardır.  Hareket olan yerde de bereket olur. Atıl tembel olan başarısız olur. Çalış çabala arkası gelir.  Kimisi sürüne sürüne, kimisi adım adım, kimisi koşa koşa maratonu tamamlar.  
      Sen de tamamla da nasıl tamamlarsan tamamla bu koşma türlerinden hepsi senin göstereceğin performansına bağlı sen kendini nerede görmek istiyorsun ona doğru koşarsın. Sürünürsün ya da yürürsün veya koşarsın.
         Yıllardır çalışıyoruz da kendimize sormaya cesaret edememişiz. Ticarette kâr ediyor muyuz? Diye, kârsız ticaret yapmışız yeter ki mal devri daim olsun ciro yüksek olsun, ciro yüksek de neye yüksek? Kabaran veresiye defterini ardına al önünde ciro yüksek.  Yıllar sonra sorduğumuz soru kâr etmiyor isek niye yapıyoruz? 
       Yaşadıklarımızın zaman içinde bizde bıraktığı artı değerler. Yaşam kalitemizi kâra geçirmek. Bitiş çizgisini ömürlerinin ikinci baharına denk gelenler dünyanın en bahtiyar insanlarıdır meyvelerini görürler, yerler. Sürekli hasat toplarlar Ellerinde kalan son oyuncakları ile oynarlar onu ellerinden hiç bırakmak istemezler. Onunla oyalanırlar. Çok güzel başarılı bir hayat hikayeleri de vardır, çevrelerine anlattıkları. Başarı basamaklarını nasıl çıktıklarını anlatırlar verdikleri mücadeleleri ama hepsi hepsi geçim derdi. İşte derler bu günlerinin sigortası garantisi ikinci baharlarında 
        Zayıf başarısız bir karne ile bitiş çizgisine gelen insanlarımız hayatlarını hep sorgulamakla geçirirler. Geçmişte çok hatalar yaptık kendimizi kullanmadık şimdi kimler ağlıyor. Biz ağlıyoruz. 
     Ben başarısızlığı sevmiyorum. Rabbim herkese başarma gücü ve yaşama sevinci ver.
         


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder