28 Ağustos 2017 Pazartesi

BAYRAMLAR



      Bayramları adabına uygun yaşayalım. Yaşayalım. Öncelikle birbirimizi ziyaret edelim. Edelim. Sonra eş dost akrabaları ziyaret edelim. Edelim. 
      Bayramların verdiği o tatlı moral pozitif enerji insanların birbirleriyle olan muhabbetleri nerde o eski bayramlar?  Yıl boyunca görmediğimiz akrabalarımıza bayram bir vesile bir fırsat iken sırtımızı dönüyoruz da tatillere gidiyoruz.  Sırtımızı dönüyoruz da canlılar durur iken mezarları ziyaret ediyoruz.  Şimdi bir de sanal ortam çıktı tam benlik türden dediğimiz ne ölü ziyaretleri ne diri ziyaretleri hepsi küllendi.  Dört günlük bayram tatili oldu on gün. Haydi gelin sıla-ı rahim yapalım. Hayır hayır tatile gidelim on gün. İnternette çok yıldızlı otel reklam ilanları var erken rezervasyon yapanlara indirim. Üstelik dindarlara hitap eden muhafazakar otelleri eğlence merkezleri bile var. Anne babaya eşe dosta tabi varsa kaldıysa birer mesaj çekeriz. Google'da bayram mesajları var birini kopyalar yapıştırır göndeririz. Benim bedavam var telefonla da görüşürüz.  Çok soğuksunuz be samimiyetsiz duygusuz mesajı kime gönderdiğinden bile haberi yok. Sahi kime göndermiştim ki ben bu mesajı a.s
     Genel tanıdık ifadeler gelen geçen ifadelerle bayramı faceden teller üzerinden kutlayanlar. Sanal dünyanın dışına çıkamayanlar.
Karşı komsuya ziyarete gitmekten aciz
Bayram gelmiş neyime,
      Bir sonbahar sabahı bayrama uyandın mı hiç? Sabah erkenden kalkıp bayram namazı kıldın mı hiç?  
     Sonbaharın gelişi hüzünlendirir insanı ama bayram gelmiş hoş gelmiş neşe bereket gelmiş. Yüreğinize umut evlerinize mutluluk dolsun bayramınız kutlu olsun. Herkese iyi bayramlar. 
       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder