2 Ağustos 2017 Çarşamba

DANIŞMAK

     Bir işe koyulmak için kaç kapıya gitmek gerekiyordu kaç kapıya danışmak kaç kapıdan destur almak, kaç kapıya kendini anlatman gerekiyordu. Farklılık, farkındalık anlayana fark ettir.
       Yine anlayana, anlamıyorlar kestirip atıyorlar hadi yap o zaman bizim de aklımız da bin türlü iş var ama hemen öyle hop diye atlayıvermiyoruz bu işlerin teferruatı var, kağıt kürek işlerine harcarsın bütün sermayeni, işe başlamadan züğürt kalırsın, hammadde almaya paran bile kalmaz, sigortalı işçi çalıştıracaksın, üstelik bir iki de yetmez makina techizat alacaksın büyük lokma biz yiyemeyiz, önündeki işine bak bunu becerebiliyor musun? Akşam beş altı mesai bitiminde evine gidip ailenle yemek yiyebiliyor musun? Sohbet edebiliyor musun? Patron sensin işte önündeki iş diyorsun o da hep önünde duruyor, seni bir adım öteye götürmüyor ya hep yerinde sayıyorsun ya da arka arkaya gidiyorsun. Bir şeyler yapmak lazım bir şeyler. Niye eller gibi gün bulduğunu gün yeyip Allah'ına şükretmiyorsun ki? Rabbime şükrediyorum ama iki günü bir olan aldanmıştır öyle değil mi?  Her gün bir sonra ki güne gebe değil mi? Yarınlar bu günlerde gizli değil mi? Harekette bereket yok mu?  Yaşlılığın azığını gençlikte hazırlamak gerekmez mi?
       Yaşadıkları kendisini tatmin etmiyor ama akıl danıştığı kişilere  göre de da makul görülen evine ekmeğini götür senden mutlusu yok. Ama sen de fikir var yarım kalan işlerin ertelediklerin var bir yerden başlamak istiyorsun.
       Oysa o kişi de sadece danışmak istemişti  ve yine kendi fikriyle yalnız kaldı onun fikrine sahip çıkan olmadı. Oysa pek çok  kişiye de danıştı hatta abla teyze batırıklı sohbetlerde dahi onun fikrini eleştiren kulak tıkayan bunun bir heves olduğunu söyleyen hevesinin peşinden gitmesini engelleyen hevesini kursağında koyan. Oysa ki o onun kendi içinde doğan aşkı o, onun geleceği evliliği erişmek istediği profili 
        Hayallerimiz ve heveslerimiz bizim kendi  hayatımıza kattığımız değerlerimiz. Ama risk var diye kendi kendilerine engel koyanlar önce kendi kendilerinin yaşama azmini zincire vuruyorlar. Eğer ki sen hayallerine değer biçiyor şekillendiriyor, biçimlendiriyorsan belirgin hale getirmek de yine senin elinde, çünkü bu hayal ve hevesler başkaları için değerli olmayabilir ama senin için değerlidir çünkü sana ait senin hayalindir.
        Yaşantıma hayatıma değer katmak kaliteli yaşamak. Rabbim bütün hazinesini biz insanlığa sunmuş kullan kullanabildiğin kadar her şey sen de gizli senin öz güvenin de cesaretinde.     




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder