26 Ağustos 2017 Cumartesi

BAYRAM KAMPANYASI


  Yüce Allah insanların kurtuluşu ve selameti için özel gün ve geceler de kullarına bazı ikramlarda bulunur. Çok değerli ve kıymetli hediyelerini sunar. Bunlar her zaman her yerde sunulan ikramlıklarda değildir fakat özel gün ve gecelerde çok kolay ulaşılabilir
     Bayramlar biz müslümanlar için büyük fırsattır en güzel kampanyadır kullanmasını bilene. 
    Gamsız hayat herkese farklı sunar sahte tuzaklarını, ilericilik kolaylık dünya zevkleri ve eğlenceleri, ''Çağdaşlarından geri kalma yaşamın renklerinden sen de ayak uydur tatile çık.'' Bayramlar da ziyareti de kim icat etmiş  bayram demek tatil demek. Bayramın dışındakiler içindekiler, dışında kalanlar dini vecibeler. Bu da cahiliyet midir modernlik mi ya da samimiyetsizlik mi? Nedir? Din ayrı yerde hayat ayrı yerde kaldı. Biz tatile çıkıyoruz, kısa bir süreliğine müslümanlıktan istifa ediyoruz. 
      Lüks hayat içinde özenti kıskançlık ve ezilmişlik psikolojisiyle dünyaya bağlanmak ve dini vecibelerimizden uzak kalmak. Sanki bir daha mı geleceğiz dünyaya, 
     Televizyonlarda bayramın ehem ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı ardından da turizmin canlanması için müjdeli bir haber olarak hükümet sözcüsü piyasaya sundu. Dört günlük tatil oldu on gün. Bayram günlerini tatil günlerine çeviren lüks hayatın kapitalist sistemi.  
     Bayramları bol şatafatlı bol eğlenceli günlere çeviren popüler hayatı yaşarmış gibi görünme özentisi aslında maneviyatımızın içini boşaltmaktır. Tatil planları islami otellerde tatile çıkmak ve ardından da eğlencelere katılmak haram ve helal birbirine karıştırılırken dilimizde günlük dua ve zikirlerini okur. Bir diğer taraftan da sakince ortama uyuverir her şeyi normalleştirerek ama herkes yapıyor vicdanını sızlamaya ne gerek var sen de nefsini öyle avut. Yani şöyle de tatilden dönünce de müslüman gibi yaşarım müslümanlık taslarım.
       Aslında bayramlar, tefekkür etmek nefis terbiyesi nafile ibadetler Allah'a yaklaşma gayreti akrabalara yakınlaşma günleridir.
      Bayramlar, küslükleri dargınlıkları kırgınlıkları yanlış anlaşılmaları da ortadan kaldırır.  Birbirimizin sesine hasret bir bakıştan bir sesten mutlu olan insanlar. Bir ara bir sor ‘’Allah aşkına’’bir konuş bakalım sen de o da mutlu ve huzurlu olacaksınız.
       Bir kırgınlık silsilesi, ben küsüm hepsine halama teyzeme, amcama, dayıma, anneme babama. İçin öyle söylüyor değil mi? Çünkü ben den de aynısı oluyor öyleyse ikimizde kalkalım birlikte aynı hareketle bir gayretle ilk önce telefon tuşlarını çevirelim uzaktakilere, bir gayretle kapı zillerine basalım komşuların, bir gayretle büyüklerimizin ellerini öpmeye gidelim. Hadi gidelim yarın çok geç olabilir o yarın hiç olmayabilir. Hadi gidelim şaşırsınlar seni görünce birden bire karşılarında görünce sen de içimden geldi de öylesine de belki de en çok birbirinize lazım olduğunuz anlar sarılıverin şöyle.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder