26 Aralık 2017 Salı

BENİM CANIM TATLI

    Arkadaşı işten ayrılmış. O işten herkes o yol üzerinde ilerlerken arkadaşı işten ayrılmış. Sen de gördün duydun dili neler söylüyordu leylim ley umarım aradığı o işi bulur da sonra da tekrar geri gelmez. İşinden neden ayrıldı peki? Burada işi hızlı kendisi yavaş gidiyormuş yani biraz daha geniş açılabilmek için onun yaktığı çıradan ateş çıkmıyormuş. Nedenini sorarsanız o varıncaya kadar o şartlarını hazır edinceye kadar geç kalmış. Neredeyse gün akşam olmuş Üstüne üstük bir de başka şehirden taşınmış gelmiş iki iş değiştirmiş üstüne üstük bir de uykusuzluğa dayanamıyormuş. Bir süre gece vardiyasız bir iş aramış gündüzlük bir süre inşaatlarda kazma kürek çalışmış sonra mezar kazıcılığı yaptığını söylüyor. Sırf gece uykusunu kaçırmayayım diye uyudu mu da tokmak gibi uyuyormuş iki büklüm ayaklarını karnına çekerek.
   Çünkü can onun canı, uyku onun uykusu, o da çok tatlı ve o uykusunu iyi alamazsa kötüleşir  uzun süre kahrı da çekilmez.  Küçük çocuklar gibi vızıldar. 
  İş beğenmeyenler gece uykusuzluğu çekilmez diyenler buraya gelsin. Korkarak ürkerek kendilerine bir takım bahaneler uydurarak sözde destek buldukları bahaneleri de bir ceviz kabuğunu doldurmaz. Çalışma isteği ev reisliği bilgelik ister benim canım onunkinde tatlı  olamaz yok öyle bir şey, herkesin canı tatlı hangimiz elimizi ateşe tutunca uf demedik ki?  Bana göre hayat kitabını tam okumamış çalışma isteği tam gönlüne yerleştirmemiş.  Ya da dişin kesmedi senin bu işi terk edip gittiğine göre ya da başka bir bit yeniği var bu işin içinde ya iş buldun bir yerlerden iş değişikliği yapacaksın yine de ondan. Aman evini idare et de nasıl edersen et sanırım esas olan da bu evini geçindirecek kadar iş.   

    Niyetleri esas ev geçindirmek olanlar iş beğenmemezlik de etmezler buldukları işe yapışırlar ve sanırım gerçekten kendisi ve ailesi için en doğru olanı yaparlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder