8 Mayıs 2018 Salı

MUTLULUK HORMONU

  


      
Tat yarışını tek başına sürdüren bu kadar rekabetli ortamı da geçmiş tatların şahı çikolatanın çikolatası. 


      Birçoğu için sadece bir çikolatadır oysa ki. Ama o mükemmeldir. Onun mükemmel olmasını sağlayan güç pek çok çeşitlilik göstermesindendir. 




         Ve hepsi de en vahşi, en güzel, en acıklı, en tatlı doğanın bin bir hazinesini de içinde gizler. O aromatik tatlar kokular çiçekler küçük mutluluklar hepsini de içinde barındırmış hapsetmiştir.




      Bu tatlar hangi çeşidi olursa olsun yiyen kişinin gönlünde taht kurar. Dili ile dişi arasında gizlenmiş gizli duygularını açar. Sanki onun için hazırlanmış bir lezzet gibi onun gönlü de onun sayesinde açılmak istermiş gibi. Sanki birbirlerini bekleyen iki aşık. Yiyen kişinin gönlü huzurla dolar. Kalbi ferahlar sanki dili ile dişleri arasında berrak bir pınar geçiyor. Ondan acı olayları mutsuzluğu alıyor onun gönlüne tatlılık gönderiyor. 
Öyle çeşitleri de var ki bazılarını bazılarına benzetebilirsiniz. İçerikleri aynı olsa da hammadde içtepileri o derece birbirlerinden uzaktır. O tadı tadan kişinin insanlık duyguları öylesine ferah öylesine ışıldar ki sadece o tat o isim sevilmeye değer. Çünkü küçük lezzetler ve tatları içine cömertçe serpiştirilmiş bu yüzden bu kadar çok sevilmeye ve ünlenmeye de hak kazanmıştır. 


Bu ürünün hangi çeşidini yerseniz yiyin aynı neşeli keyifli bir parça  gülücük saçarsınız etrafa her zaman da eğlendirir sizi. Onun çeşit sayısını saymaya kim kalkabilir? Her türlü acayip arzuları çeşitleri kendine has özellikleriyle birlikte sanki damakta çekilmiş reklam filmi gibiler. 


Fakirin zenginin her meslek erbabının cebinde ve çantasında, onlarla birlikte en sevinçli maceralara işlere atılırlar. 

Sayı ve çeşitleri ne kadar çok olursa olsun hiç biri bu çeşidin önüne geçemez. Hiç bir çeşidi de bir diğerine benzemez. 
Her birinin içinde ufak gizli ayrıntılar saklıdır. Poşet görünüm taslak renkleri de her biri kendine özel bir çeşittir. Hepsi de tek bir çeşitten yaratılacak farklı çeşitler olmakla birlikte hepsi de farklı farklı ama gerçekte de oldukları gibi görünürler. Bu da ürüne bakan kişiye farklı bir çeşitmiş gibi görünür. 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder