10 Temmuz 2018 Salı

NEŞELİ FROZEN YAPIMI


Sıcak yaz günlerinizi serinletecek neşeli frozen yapımı,
Dondurma, kırılmış buz ve meyve ile yapılan yaz içeceği
Kadın, El, Tutma, Kokteyl, Cam, Büyük
Ferahlamak isteyenlere, çeşitli meyvelerden dilediğinizi tercih ederek siz de evinizde frozen içeceği yapabilirsiniz.
Kokteyl, Içki, Cam, Kokteyller
Yaz mevsiminin en sevimli içeceklerinden biri olan frozen serinletici etkisiyle sıkça tercih ediliyor. Bol buz içermesi dolayısıyla oldukça ferahlatıcı olan frozenler sıvı ihtiyacınız da karşılıyor. Her ortamda keyifle içilebilen bu içecek türünü hazırlamak da oldukça kolay.

Buz, Kokteyl, Cam, Içki, Alkol, Soğuk

Haydi öyleyse frozen yapmaya başlayalım.

Çilek Yüzlü, Kefir, Içecek, Kupası, Tüp

FROZEN YAPIMI İÇİN BİR KAÇ TEMEL MALZEME
-Buz
-Dondurma
-İstenilen meyveler
Tarifimiz dört kişilik olsun. Frozen için dondurma en ideal serinletici malzemelerden birisi. Dört kişilik porsiyon için üç beş kaşık dondurma ilave edilen frozende meyve çeşitlerine uygun dondurma çeşidi de kullanılabilir. Benim her zaman ki tercihim vanilyalı dondurmadır. Çünkü vanilyalı dondurma her malzeme ile uyum sağlar içeceklere leziz bir tat verir. Frozen yapımında buz olmazsa olmaz malzemelerden biridir. Frozen yaparken birkaç parça buz kullanmanın yanında bardağın üzerine kırık buz serperek de servis yapabilirsiniz.
Buz parçalarını dondurma toplarını istenilen meyveleri robota koyun ve buzlar tamamen parçalanıncaya kadar karıştırın. Buzlar parçalandıkça malzeme de köpürmeye başlayacaktır.
Meyveli dondurmalı her çeşitten yiyecekle yapılabilen frozen nefis leziz tatlarla her damak zevkine göre de hazırlanabilir. Muz, karpuz, kavun, çilek,  gibi meyveler benim frozen'da en sık tercih edilen meyve çeşitleri arasındadır.  

Antioksidan, Içecek, Yabanmersini, Soğuk
Çilekli frozen yapmak için bir su bardağı soğuk içme suyu, iki parça kırılmış buz ve çilek mutfak robotunda karıştırılır.
Pembe Limonata, Yaz, Açık Havada, Içecek
Karpuz dilimlerinin çekirdekleri temizlenir. Küp şeklinde kesilip mutfak robotunda az şeker ve buz parçalarını da ilave edip 1-2 dakika çırpılır.
Alkol, Içecek, Kokteyl, Soğuk, Içki, Cam
Seçilen malzemeye göre çikolatalı ve meyveli dondurmalar da tat vermesi için kullanılabilir. İçeceğe meyve dilimleri krema da ilave edilebilir.  
Sıcak Çikolata, Kahve, Kış, Soğuk
Frozen yaparken tüm malzemeleri bir karıştırıcı içerisine atarak karışım köpürene kadar döndürün. Buzların karıştırıcıya zarar vermemesi için önce yavaş yavaş döndürün. Karışım köpürdüğünde frozen hazır demektir.
Frozen karıştırırken kullanılan malzeme miktarına göre karışım süresi uzayabilir. Malzemelerin parçalanması için karışım süresine siz karar vermelisiniz.

Renkli Içecekler, Gözlük, Içki
Seçilen malzemeye göre çikolatalı ve meyveli dondurmalar da tat vermesi için kullanılabilir.  

Dilim, Alkol, Kokteyl, Suyu, Gıda, Sweet
Çeşitli meyve parçaları kullanılarak frozen çok daha leziz ve görsel açıdan tatmin edici hale getirebilirsiniz. 

Içki, Cam, Meyve, Orange, Suyu, Kokteyl
Robottan geçirdiğiniz malzemeleri servis bardaklarına alın. Üzerini süslemek için meyve dilimleri dondurma topları ya da krem şanti ilave ederek de servis edebilirsiniz.
Özel bardaklar kullanmak frozen'ların daha şık servis edilmesini sağlar. Meyve dilimleri ve kamışla içeceklerinizi hazır hale getirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder